Nyári mézeskalács
A nyár nem igazán a mézeskalács időszaka. A legnépszerűbb időszaka a mézeskalácsnak kétségkívül a Karácsony – ahhoz társítjuk leginkább, a kis mézeskalács házakat, a karácsonyi mézeskalács csillagokat akkor készítjük.
Az esküvői köszönetajándékokkal azonban már könnyebben belecsúszunk a nyárba. Ezzel az a gond, hogy nyáron, a meleg párás időben nagyon nehéz szép mézeskalácsokat készíteni.
A nedves sütemény hajlamosabb mozogni, lepergetni a cukormázat. Ilyenkor figyelni kell arra, hogy jól kiszárítsuk a mézest.
Dekorálás előtt ha nagyon puhának tűnik a mézes, érdemes 50° -os sütőbe tenni 5-6 percre hogy kiszáradjanak és ne dobják le a mázat.
Még ennél is jobb a dehydrátor, ami az aszaló elvén működik, és dekorálásra alkalmassá teszi a süteményt.
Ha van kedved nyári témájú mézesket készíteni kikapcsolódásképp, itt van pár tipp Haniellától: