Cukorcsipke
Cukorcsipke használata
Többen kérdeztétek, több helyen beszélgettünk róla, úgyhogy kicsit összefoglaljuk.
A cukorcsipke nem azonos a cukormázzal, van benne pár összetevő amitől rugalmasabb lesz. alkalmas arra hogy szilikon formába belesimítva, ott megszáradva kiemelhető, kihúzható legyen. Nagyon jó, hogy akár négyzetrácsos, akár egészen bonyolult mintákat készítsünk szilikon forma segítségével.
Remekül használható mézeskalácshoz is, itt a My Little Bakery művésznője mutatja be:
https://www.facebook.com/NadiaMLB/videos/1826878737362429/
Cukorcsipke készítése
Vehetjük, vagy készíthetjük otthon is a pasztát.
Készítés a süssvelem.com oldalán található recept segítségével, itt a hozzávalók is elérhetők:
Cukorcsipke recept:
Hozzávalók
- 20 g porcukor
- 20 g keményítő
- 5 g méz
- 100 ml víz
- 5 g CMC por
- ételszínezék, vagy fehér cukorcsipkéhez titánium-dioxid
Elkészítés
- A vizet forrald fel és oldd fel benne a mézet.
- A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban és add hozzá a mézes vizet.
- Egy elég sűrű keveréket fogsz kapni, ami nagy valószínűséggel kicsit csomós lesz, ezt botmixerrel orvosolhatod.
- Az így elkészült cukorcsipke masszát már fel is használhatod a csipkédhez.
Cukorcsipke massza vásárlása
Itt rengeteg lehetőség közül választhatunk, csak a keresőbe kell beírni a cukorcsipke szót, és tömérdek találatunk lesz.
A Tortaiskola, GlazúrShop, Édes Ízek mind-mind forgalmazza, sőt, biztos a helyi, közeli cukrászkellékesek is.
Kiváló alternatíva szebbé, érdekesebbé tenni a kínálatot, játszatok vele! 🙂