Hölgyeim! Ki szeretne felejthetetlen Karácsonyt?

Így nem deformálódik el a mézeskalács figura

Nem deformálódik el a mézeskalács figura, ha szálirányban nyújtod!

Érkezett pár kérés, hogy magyarázzam el, miért lesz ferde, deformált sütés után a  mézeskalács figura.

A hiba ilyenkor nem a tésztában van, hanem abban, hogy nem veszitek figyelembe, hogy a tészta mozog, rugalmas, szinte él. Nem szabad mindenfelé, középről, összevissza, mindenfelé nyújtani. Arra is vigyázni kell, hogy egyenletes vastagságú legyen a tészta, amiből szaggatjátok.

Ha van egy gombóc tészta, akkor azt egyfelé mindig, csak egy irányba szabad nyújtani. És ha nem egyenletes a vastagság, akkor sütéskor a vastagabb rész a vékonyabb fele hajlik, mozdul. Arra is vigyázzatok, ha kiszaggatjátok a figurát, ne lengessétek, lógassátok a kezénél, lábánál vagy akármijénél fogva, mert az megnyúlik, és úgy is sül ki.

Mutatom, hogyan kell nyújtani, hogy jó legyen, nem a legjobb a videó sajnos, de a lényeg látható lesz rajta::


További tippek, trükkök kérhetők: mézes akadémia