Szalalkáli helyett mit használjunk a mézeskalácsba?

Ez a  kérdés telefonon érkezett,  de felteszem azért ide is. Sokan élnek külföldön, és ott szeretnének karácsonyra mézeskalácsot sütni, és nem mindenhol kapható szalalkáli. Helyette használható szódabikarbóna, sütőpor is, ugyanúgy megpuffad sütés során a mézeskalács, de benne marad a  süteménybe. Azért szeretem a  szalalkálit, mert a sütés során kigőzöl, elpárolog (lehet érezni, ha kinyitja az ember a sütőt) és így nem esszük meg. Nem hinném, hogy káros, de az is biztos, hogy minél kevesebb adalékanyagot eszünk meg vagy adunk a  gyerekeknek, annál jobb.

 

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

Szalalkáli helyett mit használjunk a mézeskalácsba?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szarvusz Gitta
    Betettem a google translate-be a szalakalit es Cream of Tartare jött fel, ami szerencsére létezik Ausztráliában is.
    Meg nem próbáltam ki ezzel -mi is szodabikarbonat használtunk eddig-, de talán ma bekeverek egy adagot.
    További jó munkát,
    Monika

  2. Szervusz Gitta,

    Sajnos Indiaban sincs salakali, jo ,hogy irod,igy szodabicarbonatot fogok hasznalni,ma meg is fogom sutni es ezt fogom Diwalira,ami itt a hindu ujev ajandekozni, diszitese indiai mandala lesz.
    Puszi a messzi tavolbol.
    Judith

  3. Sziasztok!
    Én is szódabikarbónát szeretnék használni a mézeskalács tésztájához, de nem kell abból a dupláját venni, mint amennyit a recept szalakáliból ír?
    Manka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.