Puffasztó update
Szalalkáli vagy szódabikarbóna?
Mindegyik mellett és ellen szólnak érvek. Én szalalkálit használok régóta, hátránya, hogy az elgőzölgő ammónia miatt, hát egyszerűen szúrós szagú a sütőből kinyitáskor kicsapó gőz. Vegyészmérnök barátnőm szerint nyomtalanul eltűnik, de van aki szerint idejétmúlt anyag. De azoknál a tésztáknál, melyeket pihentetni kell, mégis ez válik be legjobban, a többi puffasztó hajlamos arra, hogy egyszerűen ne csináljon semmit.
A szódabikarbóna használata ilyen szempontból egyszerűbb, kényelmesebb, nem képződik kellemetlen szag, és külföldön is könnyen beszerezhető. Ha az én receptemet használjátok, 2 teáskanál szódabikarbóna kell bele a szalalkáli helyett.
Összefoglalva: kinek-kinek kedve szerint, amelyik szimpatikusabb. Tapasztaljátok ki, melyik megoldás kedvesebb.