Puffasztó update

Szalalkáli vagy szódabikarbóna?

Mindegyik mellett és ellen szólnak érvek. Én szalalkálit használok régóta, hátránya, hogy az elgőzölgő ammónia miatt, hát egyszerűen szúrós szagú a sütőből kinyitáskor kicsapó gőz. Vegyészmérnök barátnőm szerint nyomtalanul eltűnik, de van aki szerint idejétmúlt anyag. De azoknál a  tésztáknál, melyeket pihentetni kell, mégis ez válik be legjobban, a  többi puffasztó hajlamos arra, hogy egyszerűen ne csináljon semmit.

A szódabikarbóna használata ilyen szempontból egyszerűbb, kényelmesebb, nem képződik kellemetlen szag, és külföldön is könnyen beszerezhető. Ha az én receptemet használjátok, 2 teáskanál szódabikarbóna kell bele a  szalalkáli helyett.

Összefoglalva: kinek-kinek kedve szerint, amelyik szimpatikusabb. Tapasztaljátok ki, melyik megoldás kedvesebb.

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.