Hölgyeim! Ki szeretne felejthetetlen Karácsonyt?

Ha nagyon sápadt a mézeskalács

A mézes tészta a benne lévő rengeteg méz miatt sokkal inkább viselkedik szinte élő anyagként, mint tésztaként. Megvannak a maga bogarai.

Én nagyon szeretem a selymes fényű, aranybarna mézest, valahogy a világosabb nekem nem annyira tetszik.

Ha az én receptemet használjátok, akkor egy középbarna, gusztusos sütemény a végeredmény. Ha a tészta nem csak egy napig áll nyersen, hanem két-három napig sincs idő megsütni, elkezd sötétülni. Ízre nem történik változás, de a színe sötétebb lesz.

De az is előfordul néha, hogy túl világos lesz, amin nem mutat jól a fehér cukormáz.

Ha szeretnétek még sötétebb mézeskalácsot, akkor pár kanál kakaópor a megoldás a tésztába. A keserű, nem a cukrozott. Arra kell figyelni, hogyha a kakaó mennyiségét emelitek, a lisztét arányosan vissza kell venni, csakúgy mint a piskótánál.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA