OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanfolyam

Annyian kérdezték, hogy rászántuk magunkat 🙂

Egy napos tanfolyam teljesen kezdőknek, a cél, hogy otthon magatoknak, családnak, gyereknek finom és  szép mézeseket tudjatok készíteni, az összes alap dolog az induláshoz, alap technikák, ha sosem próbáltad, annál jobb, legalább meglátod, semmi ördöngösség nincs benne. Csak boszorkányság 🙂

Ugyanakkor birtokában ennek a tudásnak, szinte bármit elkészíthetsz már, csak azon múlik, hogy gyakorolsz-e. A legtöbb művész, aki csodásakat alkot, ugyanezeket  az alap technikákat használja (mi más lehetne mint vonal meg pötty meg levél?) csak mondjuk 10-20 éve. Ennyi a különbség.

Egy nap, és amit kapsz, megtanulsz:

  • Mézeskalács recept, ami puha és finom, de elég szilárd ahhoz hogy sokáig megmaradjon vagy épp házat építs belőle;
  • A tökéletes írókamáz receptje és készítése;
  • Terülőmáz amivel könnyű dolgozni és nagyon szépen mutat
  • Azok az apró fogások, amitől nem lesz hólyagos, ferde a sütemény, nem pereg le a máz
  • Hogyan használd, készítsd el vagy szerezd be az eszközöket ( nem sok különbség van, hogy hajtogatod-e a zacskót, vagy Wiltont veszel a boltban a tudás a fejedben és a kezedben van, nem a zacskóban, gyere el és meglátod!)
  • Díszítési technikák, vonalak, minták, geometrikus és virág díszítések
  • Terülőmáz használata
  •  Karácsonyi ötletek
  • Hogyan csomagold be a kész mézest hogy ajándéknak is tökéletes legyen

És hogyan oldjuk meg mindezt egy napban?
Hisz a mézes tésztát pihentetni kell, a sütés után is, hogyan áll ez össze?
Egyszerű, mi is előre dolgozunk és sok házid lesz neked is 🙂 A receptet, írott jegyzetet megkapod e-mailben a tanfolyam előtt, így lesz időd áttanulmányozni, mit is csinálunk majd.
Reggel mindenkivel összeállítjuk alapanyagokból a  tésztát, majd felcímkézzük és eltesszük pihenni. A szódabikarbónás recepttel nem szükséges a napos pihentetés, pár óra is elég.
Ez alatt az idő alatt elkészítjük az íróka mázat, zacskókat és mintákat gyakorolunk.
Mi is sütünk előre jópár mézest, amin lehet gyakorolni.
Pár óra pihentetés után nyújtjuk, szaggatjuk és kisütjük a mézeseket, ebéd alatt szépen hűlnek és délután dekorálunk, szárítunk, csomagolunk.
Így tudunk egy napot csinálni az elvileg kettőből 🙂

A tanfolyamot Ivanicsné Szabó Gitta, Népi Iparművész, a mézeskalácsosság egyik legnagyobb magyarországi mestere, a Vendéglátóipai Szakközépiskola rendszeres meghívott oktatója 40 év tapasztalatával
és Ivanics Réka, cukrász, mézeskalács és torta készítő- és díszítő tartja.

A foglalkozás kis csoportban maximum 5 résztvevővel zajlik, hogy tényleg tudjunk rátok figyelni és mindent megtanítani 🙂

Az egy napos oktatás 9-16 óráig, (vagy ha kell, tovább is) tart ebédszünettel ( a közeli étteremből tudunk rendelni finom ebédet) .
Az eszközöket, hozzávalókat mi biztosítjuk,
Te pedig hozz: jegyzetfüzetet, tollat, és magadat 🙂
Ja, és egy dobozt hogy az elkészült süteményeket el tudd vinni.

Amit megtanulsz:
– mézes recept, tészta összeállítás, gyúrás, nyújtás, szaggatás, sütés
– íróka és terülőmáz recept, elkészítés
– rajzolás technika, vonalak, pöttyök, levelek, virágok, szegélyek, wet-on-wet technika
– szárítás, csomagolás, díszcsomagolás, tárolás.

Bónusz: ha van valami mézes technika, amit nagyon szeretnél megtanulni, kipróbálni, vagy nem megy, jelezd az úrlapon! A tanfolyam alatt szorítunk rá időt és segítünk benne. Írd le, mi a mumus vagy szívcsücsök technika, és csinálunk abból is 🙂

Kedvcsinálónak pár kép, hogy ez alatt mit lehet elérni: (tavaly egy csuda  lány, Réka volt osztálytársa jött mézesezni egy napra, PR menedzser egyébként, minden süti-dekorálós előképzettség nélkül) ezek az ő munkái. Tőlünk megkapta az alapokat, a többi már abszolút az ő érdeme.

1472844_10152063466454573_295744647_n 10427248_10152831345754573_7814325042712694443_n 556915_10151274979459573_624782737_n

A tanfolyam ára: 25 000 Ft/fő

Átutalás vagy helyszínen készpénzzel történő fizetés is működik, a részleteket küldjük e-mailben.

Dátumok, amik közül választhatsz:

Október 22
Október 29
November 5
November 6

Helyszín:

Hévíz, Fecske u. 58.

Jelentkezés:

E-mailben boszorkanyosmezes@gmail.com

Vagy az alábbi űrlapon:

 

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!