Szódabikarbónás puha mézeskalács recept

Aki nem szereti a szalalkálit, próbálja ki ezt a  receptet nyugodtan, nagyon finom, puha süteményt kap. Nem puffad fel annyira a  mézeskalács, kicsit laposabb lesz, de nagyon szép textúrájú lesz.

Tehát:

Egy tálban összekeverem:

1 kg liszt
1 csomag mézes fűszerkeverék
2 púpos tk szódabikarbóna

Másik tálban összemelegíteni (óvatosan):

1/2 kg virágméz
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor

Ha összeolvadt, beleöntöm a liszt közepébe, hagyom kicsit lehűlni. Akkor mehet bele 5 egész tojás.

Az egész masszát jól összegyúrom, és nylonzacskóban, amennyire lehetséges légmentesen pihenni hagyom. A szódabikarbónával készült receptnél elég 2-3 órát pihentetni a  tésztát, gyakorlatilag ha reggel begyúrjuk, délután már lehet sütni. Talán ez a  verzió kicsit egyszerűbb.

Ha kevesebb tészta kell, negyedeljétek vagy felezzétek az adagokat, csak az arányok maradjanak, hogy finom, puha, omlós és tartós legyen a  sütemény.

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

Szódabikarbónás puha mézeskalács recept” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Kedves Gitta! Mennyi ideig süssem a mézeskalácsot? A kotányi mézessütemény keverékét vettem meg, 27g-os, abból az egészet beletettem.

  2. A mézest 170 fokos villanysütőben a legjobb megsütni, légkeverés nélkül, 6,5-7 perc kell neki, de figyelni kell rá, nehogy megégjen. Akkor jó, ha szép őzbarna, gusztusos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.