Puha mézeskalács recept

Sok recept kering az interneten, közülük rengeteg olyan, amelyik azt írja, hogy a sütés után a tészta kemény, de később megpuhul. Én ezt nem tartom jónak. Az a recept, amit én használok, több 10 éve került kiválasztásra, megsütöttünk sokfélét, de egyértelműen ez a legjobb.

Ez a mézes tészta nagyon finom. Sütés után közvetlenül is puha, gusztusos, dobozban vagy becsomagolva évekig finom marad. A díszítéssel várni kell egy napot a sütés után, hogy a tészta megnyugodjon, mert ha frissen díszítjük, és szikkad egy picit a  sütemény, azonnal ledobja a mázat.

És a puha mézeskalács receptje:

25 dkg mézet és 5 dkg margarint meglangyosítok és homogénre összekeverem.

Másik edényben 4 egész tojást, 10 dkg porcukrot, egy evőkanál fahéjat, 1 teáskanál őrölt szegfűszeget, ha van, késhegynyi mézes fűszerkeveréket és 2 dkg szalalkálit habverővel jól összekeverek és beleöntöm a langyos mézbe. Újból összedolgozom.

Kézzel belegyúrok 70 dkg sima lisztet. Nagyon jól kidolgozom, majd nylonzacskóba rakom és szobahőmérsékleten 24 órát pihentetem. Többet pihenhet, de kevesebbet nem.

További készítési tanácsok, praktikák: ide kattintva

Remélem, sokan kipróbáljátok otthon.

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

Puha mézeskalács recept” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Köszönjük a receptet! Szalalkálit lehet-e egyéb hozzávalóval helyettesíteni? Külföldön élek, és fogalmam sincs, hol szerezhetnék ilyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.