Hölgyeim! Ki szeretne felejthetetlen Karácsonyt?

Miért kell keményítő a cukormázba?

Természetesen nem kötelező, de egy nagyon kevés, épp egy késhegynyi adag keményítő cukormázba nagyon szép tartást ad. A kenőmázba pedig majdnem hogy kötelező: A felületi feszültség növelésével nem engedi megfolyni a terülőmázat. Inkább boltosodik a máz, de nem csorog vagy csöpög.

Érdemes burgonya keményítőt használni, mert az fehér, ellentétben a  sárga kukorica keményítővel. Mindegy, hogy melyiket használjuk, a hatása mindegyiknek ugyanaz. Egyedül a szín különbözik, a fehér burgonya keményítő nem sárgítja be a mázat.

Ez a praktika különösen akkor fontos, ha térbeli alakzat oldalát (ház falát pl.) díszítjük, szép kemény, fehér, tartós mázat kapunk. Azért is lehet próbálkozni a használatával, mert akár torták dekorálásánál is jól jöhet a  gyakorlat