OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meddig lehet elrakni a mézeskalácsot?

Sokszor merül fel kérdésként, hogy a kidíszített, szépen  megcsinált mézeseket meddig lehet tárolni?

A válasz a gondosságtól függ. A megszáradt mézeseket celofánzacskóba csomagolva és leragasztva vagy bemasnizva évekig eltarthatjuk.

Két fő ellensége van a mézesnek: A nedvesség és a moly.

Ha bepárásodik a zacskóban, megpenészedik, morzsálódik. A moly pedig belerakja a petéit, és a kis hernyók összerágják a süteményt.

Ha ez a két dolog nem éri, a mézeskalács nagyon szépen eláll. Kicsit megkeményedik a külseje, de a rengeteg méz miatt a belseje puha marad, illetve a káros mikroorganizmusoknak esélyük sincs elszaporodni, hisz a magas cukortartalom, a vízmentes környezet nem teszi lehetővé.

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.