Galéria” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves Gitta!

  Véletlenül találtam ide -bár azt mondják,hogy véletlenek nincsenek- és azóta is folyamatosan tátva van a szám!
  A mézesei egyszerűen mesések, csodálatosak! Nem is találok rá igazán kifejező szavakat…
  Tavaly karácsony előtt kezdtem el a mézesezéssel foglalkozni, de csak teljesen amatőr szinten. De nagy örömömet találom benne, és nagyon szivesen tanulok mindenkitől, akitől csak lehet. Ide biztos gyakran fogok jönni egy kis inspirációért. 🙂

  További sok sikert kívánok a munkájához!

  Ildikó.

 2. Kedves Gitta!
  2 napja vásároltam Öntől a hévizi piacon, az ajándékok nagy sikert arattak.
  Alig vártam,hogy megnézzem a honlapját.
  Ott is láttam az igényes munkáját de ezt a sok gyönyörűséget látva csak ámulok és bámulok. Nagyon kezdetleges szinten szoktam én is készíteni,de a diszítéshez ügyetlen vagyok.
  További jó munkát és sikereket kivánok.
  üdv. Lippertné Stázi

 3. szia,
  fantasztikusak a mézeskalácsaid.
  a cukormázzal kapcsolatban kérdeznék.
  miért van az, hogy a zacskó sarkára állandóan felpöndörödik a máz? pár év óta tapasztalom ezt. nagyon idegesítő, mert a vége felé már 1etlen db mézeskalácsot sem tudok kidiszíteni felpöndörödés nélkül. próbáltam már hígabb mázzal, de azzal is így jártam.
  régebben azt gondoltam, h túl tömén az “oldat”, s szárad a széle, és rákristályosodik a cukormáz. mint1 kristálygócként működika legkevesebb szárDT máz is. vagy a zacskók vannak más anyagból?
  ezt megkérdezhettem volna előbb is, mert a mama most keveri a mázat. mind1, jövőre tanulság lsz talán
  köszi
  kellemes ünnepeket!
  andi

 4. Szia Andi,
  Ha a mázzal tudsz rajzolni, akkor jó, és a hiba vagy a zacskóban van, vagy egy picit a technikában. Fontos, hogy a zacskó olyan legyen, aminek a hegesztésnél nem marad olyan szöszmösz, mert akkor a lyuk szájánál is lesz olyan rész, amire felrakódhat a máz. Jól használhatóak az uzsonnás zacskók, azok egyenes szélűek.
  A technikán pedig annyi a lényeg, hogy a vonal kezdetén hozzá kell értetni a zacskót a süteményhez, és emellett figyelni, hogyha kezd eltömődni, akkor csak simán letörölni egy ruhába azonnal, nem szabad megvárni míg felrakódik.
  Kellemes Ünnepeket és minden jót
  Szeretettel:
  Gitta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.