DCIM100MEDIA

Huplis mézeskalács

Ha a sütőből kivett mézes figurán hupli, kidudorodás van, mint egy buborék, az tényleg buborék.

Elsősegély jelleggel azon melegében ki lehet szúrni, és visszasimítani a felszínt, és később, ha meghűlt, terülőmázzal vagy egyéb díszítéssel eltakarni.

Mi okozza?

A tésztában maradt levegő, ami benne maradhat az elején, ha nem légmentesen van pihentetve, de főleg a dagasztásnál, nyújtásnál kevéssé kidolgozott tészta jellemzője.

A dagasztás komoly fizikai munka, addig gyúrni, amíg hólyagmentes, zsírfényű lesz. Fontos, hogy ne nagyon lisztezzük a munkalapot, mert a nyers lisztmaradék a tésztában elválasztja egymástól a rétegeket, így is felfújódhat.

A maradék tésztát ezért is ajánlott egy új adaggal összegyúrni s eltenni pihenni.
Ha nem lesz új adag, és mindet kisütjük, akkor arra kell vigyázni, hogy ne nagyon kerüljön bele nyers liszt, vagy a vége legyen csak szimpla amorf, frissen fogyasztható bibircsókos.

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.