Egy kis élelmiszer-ipari ismeret

Sokszor az első kérdés, hogy meddig és hogyan lehet eltárolni a kidíszített mézeseket, illetve a tojásfehérje nyersen, amit a díszítő mázhoz használunk, nem-e okoz komoly megbetegedést később.

Nem.

Miért? A válasz a kórokozó bacik életmódjában keresendő.

Ahhoz, hogy valahol megtelepedjenek, és milliós családot alapítsanak a következő kell nekik:

  • nedvesség
  • tápanyag
  • optimális hőmérséklet

Noha a mézes és a cukormáz esetén a tápanyag adott, azonban egyvalami egyáltalán nem: nedvesség.

Nemcsak, mert kiszárítjuk a mézest és a máz is megszárad, hanem ami még fontosabb: a cukor ozmotikus tulajdonsága miatt. A vizet megköti, nagyon hamar és nem ereszti. És cukor a süteményben és a mázban is van, rengeteg. (Ilyen alapon tartósak a befőttek is főként).

Szóval nincs miért aggódni, az egyetlen veszélyforrás, hogy túl sokat eszünk a sütiből 🙂

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.