OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A készítés titkai – letölthető tartalom

A népművészet nem titok, hanem egy olyan hagyomány, amely velünk, általunk él. Az a népművészet, melyet nem gyakorol, művel senki, meghal. Ezért gondoljuk úgy, hogy nincsenek titkok, mindazt, amit tudunk, boldogan osztjuk meg azokkal, akit érdekel. Itt megtalálható a tészta receptje, a cukormáz készítési módja, lépésről-lépésre oktató anyagok. És biztatunk mindenkit, próbálja ki bátran! Ha pedig kérdés merül fel, nagyon szívesen segítünk, amiben tudunk.

A leírások, videók, fájl letöltések a képekre való kattintással érhetők el.


1127 006

Omlós, puha mégis tartós mézeskalács recept, ez az, amit mi használunk.

A recept és az összeállítás, videóval.

 

 


document-303123_1280

Azonnal puha, mégis formatartó, nagyon finom mézeskalács  szódabikarbónával recept letöltés.

 

 

 


.

Cukormáz készítése gépi habverővel – leírás + videó

 

 

 

 


DCIM100MEDIA Mézeskalács harang készítése, lépésről- lépésre, fázisfotókkal

 

 

 

 


DCIM100MEDIA

Mézeskalács csillag készítése lépésről-lépésre, fázisfotókkal

 

 

 


DCIM100MEDIA

Mézeskalács harang  – natúr – dekorálása lépésről- lépésre, fázisfotókkal

Több tudást szeretnél? Ingyen videók, receptek, hogy-csináld bemutatók itt, a hírlevélre feliratkozva!
Vagy rendeld meg a DVD-t, hogy könnyen, otthonról bővítsd a tudásod!
Ha még többet tanulnál, gyere el hozzánk egy tanfolyamra, szeretettel várunk :)
Mézes rendelése: Kattints ide, a megrendelőlap kitöltéséhez!

A készítés titkai – letölthető tartalom” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Jó napot! Nagyon szépek a munkái! Én is szeretnék ilyeneket szóval megpróbálnék hasonlóakat készíteni a családomnak és azt szeretném tudni hogy lehet-e szalalkáli helyett sütőport vagy szódabikarbónát használni illetve hogy miért kell 24 órát állni hagyni?? Előre is köszönöm válaszát!

  2. Kedves Johanna,
    Használhat bármilyen puffasztót, én azért szeretem a szalalkálit, mert szép magas lesz tőle a tészta, és sütés közben elillan. A sütőpor benne marad a tésztában (és így megesszük) de jó, használhatja, de a sütemény is laposabb lesz, mint szalalkálival.
    Sok sikert a sütéshez!

  3. udvozletem kuldom o becserol vajdasagbol.
    a caladom meheszettel foglalkozik es mezeskalacsot is keszit. mivel a hagyomanyos magyar mintas diszitest most tanulgatom ,erdekelne ,hogy sablonrol hogyan vihetem at gyorsan es egyszeruen a mintat a kalacs felszinere es tudna e cimet adni hol lehet hagyomanyos kiszurokat rendelni? elore is koszonom a ramszant idejet.

  4. Kedves Gitta!!!
    Köszönöm a hasznos tanácsokat,sokat segített. (deformálódás) Megfogadtam a tanácsait,és nagyon-nagyon szépek lettek. Mindenkinek ajánlani tudom a receptet,mert finom puha,omlós.
    Köszönöm szépen,és Meghitt,boldog Karácsonyt kívánok szeretettel.Jutka

  5. Kedves Jutka,
    Nagyon szívesen, örülök a sikerének. 🙂
    Boldog Karácsonyt és finom mézeseket kívánok én is
    Sok szeretettel:
    Gitta

  6. Kedves Gitta!
    Az en lelkemet is meghoditotta az On szemlelete a gyonyoru mezesek mellett.
    A kezmuves mezeskalacs szepsegei felkeltettek az erdeklodesemet,de sajnos mar nincs turelmem ahhoz hogy muveljem. Kiveve hogy kiprobaltam egyket receptet.
    Valamilyen szinten azonban raerezhettem a dologra,mert a lenyeg szerint gondolatban egy ugyanolyan receptet krealtam amit On hasznal
    De latja,meg ki sem probaltam.
    Remelem hogy az On munkassagabolto vabbi viragzo agak nolnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.